Nastavak naše priče o domaćim i iskušanim kolačima događa se
u novoj kuharici Kolači i torte. Za vas smo pripremili nove recepte koje
sigurno niste imali prilike ni pripravljati, a ni kušati.
Za pripravljanje najboljih domaćih kolača trebaju vam razumljivi i detaljni
recepti. Upravo takve recepte pronaći ćete u ovoj kuharici. Prekrasne
fotografije u boji uz svaki recept pomoći će vam prilikom ukrašavanja i
posluživanja.
Bez obzira imate li iskustva ili ne, svaki recept će vam uspjeti i neće vas
razočarati jer su svi recepti provjereni i iskušani od strane naših domaćica.www.marjantisak.hr
Čoksi
SASTOJCI:
Za biskvit:
20 dag čokolade za kuhanje
20 dag margarina
8 jaja
20 dag šećera
4 žlice brašna
1 vrećica praška za pecivo
Za namakanje biskvita:
2 dl vrućeg mlijeka
Za kremu:
40 dag čokolade za kuhanje
1 l tekućeg
vrhnja za šlag
Priprema:
Biskvit:
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg.
U drugoj posudi mutite žumanjke i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Čokoladu otopite na pari. U trećoj posudi umutite omekšali margarin i dodajte
mu rastopljenu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte mu
umućene žumanjke i dobro izmiješajte. Uz stalno miješanje, postupno dodajte
brašno. Drvenom žlicom postupno umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Na kraju,
također drvenom žlicom, umiješajte prašak za pecivo. Lagano miješajte dok se
sastojci ne sjedine. Dno (ne i rubove!) lima za pečenje namastite i pospite
brašnom. Izlijte smjesu za biskvit u lim. Pecite oko 20 minuta na temperaturi
od 180°C.
Još vruć biskvit prelijte vrućim
mlijekom.
Krema:
Čokoladu sitno nasjeckajte. Čokoladu i 2 dl vrhnja stavite u
posudu na laganu vatru. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte ostatak
vrhnja. Pojačajte temperaturu štednjaka kako bi tekućina uzavrela. Smanjite
temperaturu štednjaka i uz neprestano miješanje kuhajte još 15 minuta.
Izrada:
Još vruću tekuću kremu prelijte preko biskvita.
Ostavite u hladnjaku najmanje 24 sata,
neka se kolač dobro ohladi i stisne.
Nema komentara:
Objavi komentar