Blagdanski kolači i Blagdanska kuharica

Blagdanski kolači i Blagdanska kuharica
Blagdanski kolači i Blagdanska kuharica

petak, 16. prosinca 2011.

Enciklopedija riblje kuharice

Nakon Hrvatskih kolača donosimo vam još jednu kuharicu s izvrsnim receptima, prekrasnim fotografijama i jasnim uputama.
Kao što sam naziv kaže Kolači naših domaćica je zbirka probranih i iskušanih recepata koje smo pronašli u brižno čuvanim bilježnicama naših domaćica. Svaki recept je iskušan i popraćen odgovarajućom fotografijom u boji. Upute se opisane korak po korak i svatko će ih razumjeti bez obzira na iskustvo. www.marjantisak.hr


Bakalar na brudet


Potrebne namirnice:
50 dag bakalara
2 dl maslinovog ulja
2 velike glavice luka
3 češnja češnjaka
3 grančice peršina
2 lovorova lista
60 dag krumpira
1 žlica pirea od rajčica
1 žlica meda
sol
papar

Priprema:
Suhi bakalar stavite neka se moči 3-4 dana u hladnoj vodi koju trebate svaki dan mijenjati. Kad se dobro namočio, ocijedite ga, pa dobro istucite batom. Stavite ga kuhati u hladnu vodu. Kad je kuhan, očistite ga od većih i manjih kostiju. Odstranite kožu. Izrežite ga na male komade. U posudu stavite ulje. Kad se ulje ugrije, dodajte na polumjesece narezan luk. Kad luk omekša, izvadite ga i stavite sa strane. U to isto ulje stavite bakalar i malo ga popržite. Izvadite bakalar. U drugoj posudi poslažite red bakalara, pa red krumpira narezanog na ploške. Redajte tako dok ne potrošite sve namirnice. Dodajte nasjeckani češnjak i peršin. Posolite i popaprite. Dodajte lovorove listove. Nalijte toliko vode da pokrije bakalar. Dodajte pire od rajčica. Naglo prokuhajte, pa ostavite neka na laganoj vatri kuha oko dva sata. Poseban okus brudetu daje žlica meda. Za vrijeme kuhanja povremeno protresite posudu.


Nema komentara:

Objavi komentar