Kolači iz naših
domova je treći dio naše kulinarske priče o domaćim kolačima koju smo započeli
s Hrvatskim kolačima i nastavili s Kolačima naših domaćica.
Kolači iz naših domova je priručnik s ponajboljim receptima koje
smo i sami iskušali prije objavljivanja. Svaki recept ima odgovarajući
fotografiju u boji. Upute su opisane korak po korak i namijenjene su kako
iskusnima i tako neiskusnima. www.marjantisak.hr
PIRAMIDA
Sastojci:
Kore:
1 pakiranje zaleđenog lisnatog tijesta
1,5 kg višanja iz kompota
Za kremu:
1 l mlijeka
2 vrećice pudinga s okusom slatkog vrhnja
2 žumanjka
8 žlica šećera
3 žlice brašna
25 dag margarina
5 dl
slatkog vrhnja
Za ukrašavanje:
2 vrećice šlag pjene
Priprema:
Kore:
Odledite lisnato tijesto. Stavite ga na radnu plohu, pobrašnite
i tanko razvaljajte. Svaku koru uzdužno razrežite na 5 traka (ukupno 10 traka).
Ocijedite višnje od soka. Svaku traku nadjenite redom višanja i savijte tako da
dobijete duge i uske savijače. Pecite savijače na namašćenom i pobrašnjenom
limu za pečenje na temperaturi od 200°C oko 15 minuta. Stavite neka se ohlade.
Krema:
U posudu stavite mlijeko, prašak za puding, žumanjke, šećer i
brašno. Uz neprestano miješanje, kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Ostavite neka se ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte umućeni margarin. Kad se
margarin sjedini sa smjesom, drvenom žlicom lagano umiješajte tučeno slatko
vrhnje. Laganim miješanjem sjedinite smjesu.
Izrada:
Posložite 4 savijače jednu do druge. Premažite ih kremom. Povrh
njih poredajte tri savijače. Premažite ih kremom. Na kremu stavite dvije
savijače. Ponovo premažite kremom. I na vrh stavite zadnju savijaču.
Ukrašavanje:
Cijelu piramidu ukrasite šlagom. Režite je tek kad se dobro
ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar