Blagdanski kolači i Blagdanska kuharica

Blagdanski kolači i Blagdanska kuharica
Blagdanski kolači i Blagdanska kuharica

srijeda, 14. prosinca 2011.

Kuhinja iz morskih dubina - Marin Rendić - Poznati hrvatski kuhari



Marin Rendić već je dobro poznat u kulinarskim krugovima i po svom umijeću kuhanja i posluživanja.
U ovoj kuharici donosimo izbor iz opusa njegovih jela za jela od riba i drugih plodova mora.

File brancina s torticom od patlidžana i tikvica




Potrebne namirnice za
4 osobe:
1 kg brancina
40 dag tikvica
40 dag patlidžana
1,5 dl bijelog vina (istarska malvazija)
1 dl maslinovog ulja
sol
papar
Za umak od bosiljka:
10 listića svježeg bosiljka
1 žlica maslaca
0,5 dl maslinovog ulja
Za ukrašavanje:
nekoliko listića crvenog bosiljka



PRIPREMA:
Brancine očistite od krljušti, škrga i iznutrica. Operite ih i dobro posušite. Filetirajte ih, režući nožem po dužini uz kost. Izrežite ih tako da dobijete 4 jednaka fileta. Filete posolite i prelijte s malo maslinovog ulja. Ostavite ih u hladnjaku da se malo mariniraju.
Tikvice i patlidžane operite zajedno s korom. Posušite ih i narežite na kockice. U tavi zagrijte pola maslinovog ulja. Dodajte narezano povrće. Podlijte vinom. Kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Začinite solju i paprom.
U posudi zaugrijte malo vode. Zatim u njoj kratko blanširajte bosiljak. Dodajte maslac i maslinovo ulje. Sve zajedno izradite štapnim mikserom. Dobivenu smjesu procijedite kroz sitno cjedilo.
U tavi na preostaloj polovici maslinovog ulja ispecite filete brancina.
Na tanjur pomoću malog okruglog kalupa servirajte povrće u obliku tortice. Na to stavite pečeni file brancina i prelijte umakom od bosiljka.
Ukrasite listićima crvenog bosiljka.
Mali savjeti:
Filete brancina možete ispeći i u pećnici, prethodno zagrijanoj na temperaturu od 180°C.

Nema komentara:

Objavi komentar