Marin Rendić već je dobro poznat u kulinarskim krugovima i po svom umijeću kuhanja i posluživanja.
U ovoj kuharici donosimo izbor iz opusa njegovih jela za jela od riba i drugih plodova mora.
File brancina s torticom od patlidžana i tikvica
File brancina s torticom od patlidžana i tikvica
Potrebne namirnice za
4 osobe:
4 osobe:
1 kg brancina
40 dag tikvica
40 dag patlidžana
1,5 dl bijelog vina (istarska malvazija)
1 dl maslinovog ulja
sol
papar
Za umak od bosiljka:
10 listića svježeg bosiljka
1 žlica maslaca
0,5 dl maslinovog ulja
Za ukrašavanje:
nekoliko listića crvenog bosiljka
PRIPREMA:
Brancine očistite od
krljušti, škrga i iznutrica. Operite ih i dobro posušite. Filetirajte ih,
režući nožem po dužini uz kost. Izrežite ih tako da dobijete 4 jednaka fileta.
Filete posolite i prelijte s malo maslinovog ulja. Ostavite ih u hladnjaku da
se malo mariniraju.
Tikvice i patlidžane operite
zajedno s korom. Posušite ih i narežite na kockice. U tavi zagrijte pola
maslinovog ulja. Dodajte narezano povrće. Podlijte vinom. Kuhajte na laganoj
vatri dok povrće ne omekša. Začinite solju i paprom.
U posudi zaugrijte malo
vode. Zatim u njoj kratko blanširajte bosiljak. Dodajte maslac i maslinovo
ulje. Sve zajedno izradite štapnim mikserom. Dobivenu smjesu procijedite kroz
sitno cjedilo.
U tavi na preostaloj
polovici maslinovog ulja ispecite filete brancina.
Na tanjur pomoću malog
okruglog kalupa servirajte povrće u obliku tortice. Na to stavite pečeni file
brancina i prelijte umakom od bosiljka.
Ukrasite listićima crvenog
bosiljka.
Mali savjeti:
Filete brancina možete
ispeći i u pećnici, prethodno zagrijanoj na temperaturu od 180°C.
Nema komentara:
Objavi komentar