Više od
350 provjerenih hrvatskih recepata objašnjenih korak po korak, praćeni
fotografijama u boji.
Srneći ragu
za 4 osobe priprema 6
sati
Potrebne namirnice:
1 kg srnetine (od plećke, vrata ili prsa)
2 dl bijelog vina
soli i papra po želji
0,5 dl ulja
3 dag suhih vrganja
5 dag crvenog luka
5 dag mrkve
5 dag maslaca
3 dag brašna
1 vezica peršina
1
v.ž. luka vlasca
Način pripreme:
Mesu
uklonimo žile. Izrežemo ga na jednake komade veličine oraha. Meso prelijemo
bijelim vinom, posolimo, popaprimo i čuvamo u hladnjaku 4 sata. Marinirano meso
ocijedimo i obrišemo.
U posudi za pečenje ugrijemo ulje pa komade mesa zapečemo sa svih strana. U dobro
poklopljenoj posudi u pećnici meso pečemo 60 min na temperaturi od 150oC.
Suhe
vrganje namočimo 20 min u hladnoj vodi. Namočene vrganje ocijedimo i narežemo
na trake. Vodu sačuvamo. Crveni luk izrežemo na kockice.
Mrkvu
naribamo. Na vrućem maslacu zapržimo crveni luk i mrkvu. Kad crveni luk dobije
boju starog zlata, dodamo vrganje. Promiješamo.
Dodamo
brašno. Stalno miješajući, pržimo još 2 min pa dolijemo 2 dl vode u kojoj smo
namakali vrganje. Dodamo pečeno meso i dolijemo vode od vrganja dok ne prekrije
meso. Promiješamo. Jačinu štednjaka smanjimo na pola. Povremeno miješajući,
kuhamo još 15 min. Kušamo kako bismo utvrdili treba li još soli i papra. Dodamo
peršin i vlasac.
Nema komentara:
Objavi komentar