Dragan Grbić pripadnik je nove generacije hrvatskih kuhara. Međutim, on u svom opusu ima i tradicionalna hrvatska jela koja su porijeklom iz cijele zemlje. Njegova ljubav prema kuhanju vidljiva je u svakom njegovom receptu i fotografiji.www.marjantisak.hr
Janjeći kotleti s torticom od krumpira
Potrebne namirnice za
4 osobe:
4 osobe:
1 kg janjećih kotleta
prstohvat timijana
prstohvat nasjeckanog svježeg ružmarina
1 žlica maslinovog ulja
½ dl crnog vina
3 žlice aceta balsamica
sol
papar
Za tortice od krumpira:
1 kg bijelog brašnastog krumpira
1 žlica maslaca
2 jaja
na vrh noža muškatnog oraščića
sol
papar
5 dag naribanog parmezana
PRIPREMA:
Janjeće kotlete brzo operite
pod hladnom vodom. Posušite ih u kuhinjskom ubrusu. Posolite ih i popaprite po
ukusu. Pospite ih ružmarinom i timijanom. Ostavite neka odstoje oko 15-20
minuta kako bi se sastojci dobro upili u meso.
Kratko ih popecite s obje
strane u posudi na zagrijanom ulju. Dolijte vino i ocat. Dopecite ih 3 minute u
zagrijanoj pećnici na 180°C.
Tortice od krumpira:
Krumpire u kori dobro
operite i posušite kuhinjskim ubrusom.
Stavite ih u namašćeni lim i pecite oko 1 sat u pećnici, na temperaturi
od 220°C. Pečene krumpire ogulite i još tople protisnite kroz pasirku za
krumpir. Ostavite krumpir 10-ak minuta neka se ohladi. Dodajte maslac nariban
na ribežu, umućena jaja i muškatni oraščić. Posolite i popaprite po ukusu.
na ribežu, umućena jaja i muškatni oraščić. Posolite i popaprite po ukusu.
Smjesu dobro izmiješajte
kako bi se sastojci sjedinili u glatku smjesu. U kalupu oblikujte tortice. Lim
za pečenje obložite masnim papirom. Po njemu posložite tortice. Pospite ih
naribanim parmezanom. Zapecite ih 10-ak minuta u pećnici na temperaturi od 220°C, dok lijepo ne požute.
Preporuka:
Kotlete pripremljene na ovaj
način poslužite
s vrućim torticama od krumpira i prelijte umakom od pečenja.
s vrućim torticama od krumpira i prelijte umakom od pečenja.
Nema komentara:
Objavi komentar